Ako napeniť mlieko do kávy 3 rôznymi spôsobmi bez espressovača
Sami určite poznáte ten pocit, kedy si uvedomíte, že aj niečo bežné a osvedčené občas potrebuje ozvláštniť. To sa týka aj našich zaužívaných kávových rituálov. Jedným z prvých nápadov by v tomto prípade mohlo byť napríklad pridanie mliečnej peny ku bežnému espressu. Začali sme pátrať po najlepších spôsoboch ako napeniť...
27. augusta 2022
František Janičkovič
Príprava kávy
Napenenie mlieka
Komentáre vypnuté na Ako napeniť mlieko do kávy 3 rôznymi spôsobmi bez espressovača
READ MORE +
Ako pripraviť moka kávu a nespraviť tieto chyby
Je jednoducho lahodná a skvelá. To je moka káva. Ako pripraviť moka kávu si ukážeme v nasledovnom článku. Najprv pár informácií o tom, ako vznikla a potom ideme na to. (viac…)
6. mája 2022
František Janičkovič
Príprava kávy
Komentáre vypnuté na Ako pripraviť moka kávu a nespraviť tieto chyby
READ MORE +
Príprava kávy french press v 4 krokoch
Pre niekoho bude možno príprava French press kávy novinkou. Veríme však, že mnohí z vás sa s touto metódou už stretli – buď ste ju sami skúsili alebo ste o nej aspoň počuli.V každom prípade vám v nasledovnom návode prinášame presný postup ako si pripraviť skvelý French press, na čo si pri príprave...
18. februára 2022
František Janičkovič
Príprava kávy
Komentáre vypnuté na Príprava kávy french press v 4 krokoch
READ MORE +
Čerstvo pražená káva je mýtus
Tvrdenie, že čerstvo pražená káva je najlepšia, je omyl!Poznáte predajné slogany mnohých pražiarní a predajcov kávy, ktorí hovoria o jedinečnosti čerstvo praženej kávy? Vedeli ste však, že bežne zaužívané chápanie takejto formulácie je nesprávne a že káva príliš čerstvá nie je ideálna na konzumáciu? Áno, tvrdenie, že najlepšia je „čerstvo pražená káva“...
11. januára 2022
František Janičkovič
Praženie kávy, Príprava kávy
Aróma kávy, Čerstvá káva, CO2 v káve, Mýtus o káve, Vývoj chuti kávy
Komentáre vypnuté na Čerstvo pražená káva je mýtus
READ MORE +
Stupne praženia kávy: čo potrebujete vedieť o rôznych druhoch praženia a ako ovplyvňujú vašu kávu
Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo je jedna káva tmavšia ako iná? Radi by ste sa dozvedeli, čo jednotlivé stupne praženia kávy v sebe ukrývajú? Ak áno, v nasledujúcom článku vám objasníme základnú terminológiu a vysvetlíme, ako úroveň praženia kávy vplýva na jej chuť. (viac…)
2. decembra 2020
František Janičkovič
Praženie kávy
Chuť kávy, Stupne praženia kávy
Komentáre vypnuté na Stupne praženia kávy: čo potrebujete vedieť o rôznych druhoch praženia a ako ovplyvňujú vašu kávu
READ MORE +
Tipy a nápady ako prepoužiť vrecká na kávu
Aj keď sú vrecká, ktoré používame na balenie našej kávy bio-rozložiteľné, pred ich kompostovaním existuje viacero spôsobov ako ich celé alebo aspoň podstatnú časť opätovne použiť. Keď sa spoločne naučíme ako prepoužiť vrecká, prispejeme k znižovaniu vyprodukovaného odpadu. (viac…)
31. októbra 2020
František Janičkovič
Ostatné
Vrecká na kávu, Znižovanie odpadov
Komentáre vypnuté na Tipy a nápady ako prepoužiť vrecká na kávu
READ MORE +
Čo je Fairtrade?
Aby sme mohli odpovedať na otázku, čo je Fairtrade, povedzme si najprv, čo Fairtrade nie je. Ak Fairtrade považujeme za alternatívny prístup k poľnohospodárstvu, bežný prístup ako ho vníma väčšina ľudí, nazvime konvenčný prístup. (viac…)
3. októbra 2020
František Janičkovič
Fairtrade
Fairtrade certifikácia, fairtrade známka
Komentáre vypnuté na Čo je Fairtrade?
READ MORE +